Vizafogó Tagiskola<
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

László Kinga

Továbbképzés Cantebury

 

Helyszín: - Cantebury-Pilgrim Course –Egyesült Királyság

 

2017. júl 23-tól augusztus 05-ig a Pilgrim által szervezett “Dealing with difficult learners” elnevezésű kurzuson vettem részt az Egyesült Királyságban, Canteburyban.

A kurzus összesen 60 tanórát tartalmazott.

Tanáraink végtelenül segítőkészek, kedvesek voltak. A csoportunkba az Európai Unió számos országából érkeztek (Lengyelország, Spanyolország, Csehország, Németország, Görögország)

Canterburyben először vettem részt tanártovábbképzésen a Pilgrims Teacher Training „Dealing with difficult learners a” tanfolyamán az Erasmus+ mobilitási program keretében.

A kéthetes módszertani továbbképzésen angol nyelvtudásom fejlesztésén túl célom volt, hogy bepillantást nyerjek az angolszász oktatási rendszerbe, megismerjem az ott eredményesen alkalmazott inkluzív nevelés és oktatás elméleti hátterét és fejlesztő pedagógus szemléletemet tágítsam.

 

Kurzusvezetőnk (Phil Dexter) és  Mike Shred révén sokrétű módszertani segítséget kaptunk, hogy a tanulási nehézségeket és a sajátos nevelési igényeket (dyslexia, dyscalculia, dyspraxia, ADHD, Asperger szindróma…) felismerve eredményesen és hatékonyan tudjuk segíteni diákjainkat a mindennapi tanulás-tanítás során.

 

A Pilgrimsnek ez a legfontosabb, a motiváló környezet megteremtése. És sikerül is nekik.

 

A környezet is nagyon fontos. A Pilgrims a Kent Egyetem kampuszában működik, a város fölött, több kilométernyire helyezkedik el a kampusz. Kitüntetett helyen.

 

Minden egy helyen van, tanulni, szórakozni, sportolni egyaránt lehet. És bármikor be lehet menni a városba, amely elbűvölő szépségű a kis, középkori utcáival, nagyszerű, ódon katedrálisával, a kedves kis szórakozóhelyeivel, a charity boltokkal, az evező fiúkkal, akik mesélnek miközben eveznek a csónakban. És micsoda angolsággal beszélnek, mennyi mindent tudnak Anglia és Canterbury történetéből. Igazi szellemi kaland hallgatni őket.

 

 A hétvégén meg a tengerparti kisvárosokat látogattuk, de volt olyan aki Londonba ment. Megnéztük Whitstablet, Herne Bayt,  és Dealt, Margatet.

 

 Igazi cream teat fogyasztottunk, lefényképezve mindent, mert el kell majd mondani a gyerekeknek, hogy az angol teázás mennyire életforma, filozófia is, nem csupán egy csésze forró ital elfogyasztása.

 

Hazai gyakorlati tapasztalatainkat megoszthattuk külföldi kollégáinkkal.

Ezen kívül, az iskola szervezésében, sokféle és változatos fakultatív workshop-on és kulturális programon vettünk részt a délután és az esték folyamán.

 

Tartalmas, szemléletformáló, interaktív, módszertanilag megújuló, izgalmas és felejthetetlen két hetet tölthettem Anglia történelmi városkájában, amit szívből ajánlok mindenkinek!

 

 

A folyamatos nyelvi környezet elmélyítette nyelvtudásomat. A kapott ismeretek színesítik majd munkámat. Bízom benne, hogy ezeket hosszútávon sikeresen tudom hasznosítani.

Köszönöm a lehetőséget, hogy részese lehettem ennek a programnak

Kategória: Angol nyelvterület