Vizafogó Tagiskola<
2022. Augusztus
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Keresés

A 2019/ 2020-as tanévi nyelvvizsga felkészítés

Kedves Szülők!

Sok szeretettel köszöntöm Önöket az új tanévben. Engedjék meg, hogy tájékoztatást adjak az iskolánkban folyó angol nyelv oktatásáról.

A mi iskolánkban a gyerekek angol nyelvet a tanórákon, a Nyitott Világ programban tanulnak, illetve mindegyik diákunk számára elérhetővé tettük a nyelvvizsgára való felkészülést.

A tanulási folyamat mindig többlépcsős. Alsó tagozaton a bevezetés történik, az idegen nyelv bemutatása, ennek megszerettetése. Sok játékkal, beszéddel, inkább verbális kommunikációval mind a tanórákon, mind a Nyitott Világ programunkban. Alsóban ének, játék és mese szerepel a programban, ahol anyanyelvi tanárok is segítik munkánkat.

A tanórákon 1. osztályban használjuk a My First English Book című munkatankönyvet, 2, 3. osztályban a Young Stars elnevezésű tankönyvet, illetve az idei évtől felmenő rendszerben már 4. osztálytól bevezettük 8. osztályig az ötrészes Project tankönyvcsaládot.

A Nyitott Világ programban az idei évtől a 3. osztályban bevezetésre kerül a saját fejlesztésű Kids könyvünk, amely a tavalyi tanévben indult gyerek nyelvvizsgára való felkészítés tapasztalatából íródott. (A tavalyi tanévben 25 diákunk tett sikeres nyelvvizsgát A1 és A2 szinten.)

A Kids könyv ezen kívül egy átfogó anyagot biztosít A2-es szintig, remek tananyag a hatodikos kompetencia mérésre való felkészüléshez is.

A nyelvvizsgára való felkészítés az idei évtől felmenő rendszerben már 3. osztályban elkezdődik. Eszerint az új rendszer szerint jövőre 4. osztálytól is szervezünk hivatalos nyelvvizsgákat.

Fontos! A vizsgafelkészítésen nem csak a Nyitott Világos gyerekek vehetnek részt, szülői kérésre az iskola bármely tanulójának vállaljuk a felkészítését.

A 2019/ 2020-as tanév nyelvvizsga felkészítése

Két vizsgaközponttal dolgozunk együtt: az A1-es (Basic) vagy A2-es (Elementary) szinten LanguageCert nyelvvizsgára, míg B1-es (Alapfokú) szinten BME vizsgára készülünk. Minden információ megtalálható a honlapjukon, amit érdemes átböngészni.

Idén még csak 5. osztálytól felfelé célozzuk meg a nyelvvizsgákat, de minden egyes tanulónk próbavizsgát fog írni áprilisban, amely két célt szolgál:

  1. Azokkal, akik vizsgára készülnek, eldöntjük, hogy érdemes-e hivatalos vizsgát tenniük.
  2.  Akik nem készülnek a vizsgára, azok tudásszintjét felmérjük, ily módon képet kapunk tudásukról.

Tisztelettel kérem a szülőket, hogy a mintateszteket NE töltsék le, és NE csináltassák meg önszorgalomból otthon a gyerekekkel, mert azokat használjuk próbavizsgának!

 

Tananyagok a vizsgafelkészítéshez

3.4. 5. osztály az A1 és A2-es vizsgára készülve a Kids tankönyvet használja.

6. 7. 8. osztály A2-es vizsgára készülve Kids, BME B1-es vizsgára készülve a Nagy BME nyelvvizsgakönyvet használja. (Már van jópár olyan középiskola, akinél felvételi feltétel egy B1-es szintű nyelvvizsga.

Tanulmányaikat folytatva, ebben a rendszerben a tanulók 15-16 évesen képesek lehetnek a B2 nyelvvizsga letételére is.

Nyelvvizsgázni természetesen nem kötelező, de nagyon örülnénk, ha mindenki megpróbálná, hiszen ez egy jó próbatétel diáknak, tanárnak egyaránt, illetve a gyerekek nem csak nyolcadik osztályban a felvételin szembesülnek majd a vizsgázás tényével. Ezzel már egy kis vizsgarutint is szerezhetnek, hiszen ezen a vizsgán nem a saját tanáraik előtt szerepelnek.

Minden tanév áprilisának végére tervezzük a junior: A1 és A2 nyelvvizsgákat. A LanguageCert vizsgaközpont vizsgáztatatói jönnek ki hozzánk, helyben van a vizsgáztatás. A vizsga lehet csak szóbeli, csak írásbeli, illetve komplex (írásbeli és szóbeli). A vizsga sikeres letétele után a gyerekek oklevelet kapnak.

A B1-es vizsgaidőpontokat központilag írják ki (2019-ben pl. januárban, májusban és októberben volt/lesz vizsga), amelyet a BME honlapján lehet követni: www.bmenyelvvizsga.bme.hu. A B1-es egynyelvű vizsgákat a harmadik kerületi Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumban működő akkreditált BME nyelvvizsgaközponttal szervezzük. Sikeres vizsga esetén a gyerekek államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt kapnak.

A vizsgák előtt minden tanulónk egy próbatesztet ír, ami alapján javaslatot teszünk arra, hogy érdemes-e megpróbálnia a gyermeknek a hivatalos vizsgát, vagy nem.

Vizsgadíjak

A LanguageCert A1 és A2-es szintű vizsgán csak írásbeli: 7.900 Ft, csak szóbeli: 8.500 Ft, komplex: 15.000 Ft, amelyet áprilisban a vizsga előtt egy héttel kérünk befizetni.

A BME B1-es nyelvvizsgán csak írásbeli: 13.500 Ft, csak szóbeli: 12.500 Ft, komplex: 24.000 Ft, amely befizetését a szülő egyénileg intézi a vizsgaközpont felé.

Ha a leírtakkal kapcsolatban bármi kérdésük, kérésük van, írjanak nekem az andrea.kallay@gmail.com email címen.

Kollégáim, és a magam nevében is sikeres tanévet kívánok mindenkinek!

 

Kállay Andrea

tanító, nyelvtanár, tananyagfejlesztő

 

 

 

Budapest, 2019. szeptember 1.