Vizafogó Tagiskola<
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

Tíz éves a kerületi GYIÖK

kepTíz évvel ezelőtt, március 22-én alakult meg a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a XIII. kerületben. Nagy eredmény ez az ifjúság számára, képviselői minden őket érintő témában elmondhatják véleményüket. Főbb rendezvényeikre rendszeresen meghívják a kerület vezetőit, s vagy a polgármester úr vagy más vezető részt is szokott venni az eseményeken. Minden tekintetben bizalommal fordulhatnak a diákok az önkormányzathoz.kep

Fontos diákjaink számára, hogy az ifjúsági koncepció előkészítésében megkérdezzék a véleményünket, hiszen ez négy évre meghatározza, hogy milyen tervek, lehetőségek vannak e téren. S nemcsak elmondhatják, mit gondolnak, hanem figyelembe is veszik azt. Többek között a GYIÖK is szorgalmazta, hogy minél nagyobb arányban legyenek bicikliutak a kerületben.

A GYIÖK-nek 32 képviselője van. Minden kerületi iskola képviselteti magát. 2002-ben iskolánk – a Hunyadi Mátyás Általános Iskola – egyik kiváló diákja, Szabó Dániel lett a megalakult első GYIÖK iskolai diákképviselője, majd később a kerület diákpolgármestere lett.

kep2A képviselők kiléte választáson dől el. Szeptemberben választják meg a képviselőket, akik azután közös táborozáson vesznek részt, ahol jobban megismerhetik egymást. Ez jó fórum arra, hogy megtalálják a közös hangot, s kirajzolódjon, ki alkalmas diákpolgármesternek. Hogy ki tölti be ezt a tisztséget, azt a képviselők döntik el, maguk közül választva meg a következő két esztendő diákpolgármesterét.

Ajándék nap a DÖK-tagoknak a minden évben megrendezésre kerülő Neked-nap, ami mindig nagy sikert arat. Ennek példájára iskolánk osztályképviselői rendezik meg a mini Neked-napot az utolsó előtti tanítási napon.

A GYIÖK évfordulót március 23-án nagyszabású rendezvénnyel ünneplik meg az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban.  Az ünnepi műsor mellett érdekesség lesz a GYIÖK-múzeum, amelyen az egy évtized alatt készített plakátokat, képeket, emlékeket mutatják be.

 

Képgaléria