Vizafogó Tagiskola<
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

Hunyadi-Viza Gála

Vizafogó Tagiskolánk 7 műsorszámmal képviselte magát a „GYÖNGYSZEMEK” címet viselő műsorban. A Gála bemutatkozási lehetőséget kínál a művészeti osztályok számára. A felkészülés sok gyakorlást, kitartást és türelmet igényel a fellépőktől. Nagy izgalommal vártuk hát, és élvezettel néztük az alsó tagozatos művészeti csoportok előadásait. ”DIB DÁB DARULÁB” címmel a 2. a osztály, „EKETE, PEKETE…” címmel pedig a 2. a és a 3. a osztályok művészetis kisdiákjai Fundák Kristóf művésztanár úr irányításával népi játékokat mutattak be. Az apróságok professzionális teljesítményt nyújtottak. A táncot kísérő zenekar nagyon jó hangulatot teremtett a gála indulásához.

Csajkovszkij Diótörőjéből a Valcerrel az 1. osztályosok, A muzsika hangja c. musical „DO-RE-MI…” betétdalával pedig a 2. a osztályos gyerekek előadása varázsolt bennünket a balett világába. A darabokat Szilágyi Gyula művésztanár úr tanította be.

Hatalmas tapssal jutalmaztuk a Törincsiné Nyáry Zsuzsa tánctanárnő által betanított 1., 2, és 3. osztályos apróságok táncbemutatóját. A „DIRTY DANCING – AKKOR ÉS MOST” által tanúi lehettünk annak, miként változik az idő múlásával a tánc megjelenési formája. Az „UTCAI TÁNC” című produkció pedig egy - a napjainkban egyre nagyobb teret hódító - mozgásformát mutatott be rendkívül hangulatos formában.

 

Miből lesz a cserebogár? Az alsó tagozatosok itt-ott még botladozó lépései az általános iskolai évek végére már összerendezett, magas színvonalú produktummá fejlődött. A gála méltó befejezése volt a 8. évfolyamos diákjaink által előadott „ELSŐ BÁL” címet viselő keringő. Nem csupán hangulatában koronázta meg a rendezvényt, a látvány is magával ragadta a nézőt. A Lajos Julianna tánctanárnő által irányított kitartó gyakorlásnak köszönhetően egyáltalán nem éreztük az első bálozókban általában vibráló feszültséget, bizonytalanságot. Végzőseink magabiztosan, pontos lépésekkel „lejtettek” első báljukon.

 

A Vizafogó Tagiskola nevében köszönjük minden felkészítő pedagógusnak, osztályfőnöknek, kollégának, szülőnek, a kísérő zenekarnak és mindenkinek a munkáját, akik részt vettek e színvonalas rendezvény előkészítésében és lebonyolításában.

Büszkék vagyunk diákjaink teljesítményére.

 

Képgaléria