Vizafogó Tagiskola<
2024. Május
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Keresés

Országos első díj: Zöld Tündér díj

Kimagasló eredményről számolhatunk be,intézményünket választották ki ugyanis a tavalyi Fenntarthatósági Témahét legsikeresebb programját megvalósító iskolájának.

Ebből az alkalomból díjat is átvehettünk március 18-án, a Parlament Delegációs termében Matolcsy Miklóstól, a PontVelem Nonprofit KFT ügyvezető igazgatójától. Iskolánkat Szállási Zsuzsanna intézményvezető asszony, Konyári Ilona tanítónő, valamint Bojtor Rebeka 4.a, Krausz Enet 7.a és Naszvadi Anna 3.m osztályos tanulók képviselték.

A Díjátadó ünnepséget, mely egyben az idei Fenntarthatósági Témahét nyitó rendezvénye is volt, Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára nyitotta meg. Elmondta, hogy idén mintegy 1500 intézmény kapcsolódik be a programba, kétszer annyi, mint négy évvel ezelőtt, és 300 ezer diák vesz részt a programokon, ötször annyi, mint az első témahéten.A témahét fővédnöke a köztársasági elnök. 

Rétvári Bence megköszönte a programokba bekapcsolódó pedagógusoknak, hogy a tanórai keretekből kilépve innovatív hozzáállással segítik a diákok ismeretszerzését.

Ezután Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára , Dr Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntarthatósági Tanács titkára, és Csepregi Nándor, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány Titkára tartottak előadásokat a témában. A díjazottak közül a Szent László Gimnázium háromfős csapata- a Stockholmi Ifjúsági Vízdíj nyertesei –tartottak prezentációt a projektjükről. 

Méltán lehetünk büszkék arra, hogy miénk lett az országos első díj, s reméljük, hogy az elkövetkező Fenntarthatósági Témaheteken is hasonló sikereket érünk el.

 

 

Képgaléria