Vizafogó Tagiskola<
2023. December
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

Tanévnyitó köszöntő

 Sok a kérdés. Lesz új tantárgy? Ki és hogyan változott?
Jön új gyerek? És új tanár? Vagy valaki távozott?
Annyi minden vár idén ránk, állok én is elébe,
Vágjunk bele vidáman hát az idei tanévbe!
Szeretett köszöntöm Önöket tanévnyitó ünnepségünkön, mely egyben megszépült udvarunk átadásának ünnepsége is.
Bár kicsit még a nagymamánál, a nyaraláson jár a gondolatotok, ma mégis kezdetét veszi a tanév. Remélem örültök osztálytársaitoknak, kezdődhetnek a beszélgetések, a nyári élmények elmesélése, és kezdődhet a bepakolás másnapra, a házi feladat elkészítése, na meg a reggeli felkelés.
A nyár rengeteg eseménnyel, munkával telt az iskolában. 2 nagyon sikeres tábort szerveztünk, Velencére főleg alsósok, a Balatonra főleg felsősök mentek, összesen közel 100 tanuló, melyről az élménybeszámolót a honlapon is megtekinthetik.
Beszámolhatok arról, hogy az iskola épületében zajlottak felújítási munkák, 2 terem került kifestésre, több teremben táblafestésre került sor. Szülői felajánlásként kaptunk számítógépeket, monitorokat, egyéb informatikai eszközöket, és a hálózat optimalizálását is elvégezték. Köszönjük a Szalay szülőknek. Szintén szülői felajánlásként került 2 fa beültetésre, köszönjük a 2.a osztályos Farkas szülőknek. Köszönjük a szép irodai bútorokat, székeket Gálfi Anita szülőnek. Köszönöm Tóth Beatrix 2.a osztályos szülőnek az osztályterem festési, díszítési munkáit.
De a nyár legnagyobb beruházása mégis a XIII. Kerületi Önkormányzat által biztosított forrásból megvalósuló udvar befejező felújítása volt. Közel 1000 négyzetméter került megújításra, a 40 éves elhasználódott betonfelület helyett esztétikus térkövezésre került sor, megújult a távolugrógödör és környéke, pihenőrészt is kialakítottunk, melyen szintén a XIII. Kerületi Önkormányzat által meghirdetett Felelős Iskolai Pályázat segítségével vásároltunk ülőgarnitútákat, padot. Köszönjük a közel 37 millió forintos anyagi támogatást a XIII. Kerületi Önkormányzatnak, az időre elkészült kivitelezést a V-Vill Plusz Kft-nek, Jónás Csaba, Kutasi György Uraknak. Most már iskolánk is felsorakozott a Vizafogó sétány intézményeinek esztétikus megjelenéséhez, legalábbis az udvar tekintetében. Kedves gyerekek, kérlek benneteket, vigyázzatok az udvarra, a bútorokra, hogy minél tovább tudjuk használni.
Köszönjük, hogy az önkormányzat még mindig támogatja az iskolákat!
Kedves kicsi elsősök!
Talán ti vártátok a legjobban ezt a mai napot. Szépen megnőttetek! Az óvodai kisszékekben már biztosan nem férnétek el. Nagyon örülünk nektek, vártunk már benneteket! A mai naptól sok-sok izgalmas dolog vár rátok, hiszen a tanítóitok bevezetnek benneteket a számok és a betűk birodalmába. Ezért kérlek titeket, mindig nagyon figyeljetek arra, amit Ők mondanak! Szerezzetek sok piros pontot, hogy apukátok és anyukátok veletek együtt örüljenek!
Tisztelt Szülők!
Az iskolakezdés megváltoztatja a családok életét, különösen ahol először megy a gyermek, „a család szeme fénye” iskolába. Biztosan tele vannak most félelemmel, aggodalommal, de azt hiszem, ez természetes velejárója a mai napnak. Megkérem Önöket: bízzanak bennünk! Mi pedagógusok mindent meg fogunk tenni azért, hogy a ránk bízott féltett kincseik - gyermekeik - ügyes, okos és intelligens fiatalokká váljanak. Bízzanak tanítóinkban, tanárainkban, ugyanakkor szeretném megkérni Önöket, hogy segítsék pedagógusaink munkáját gyermekeik boldogulása érdekében! Mi továbbra is nyitottak, együttműködőek és felkészült pedagógusok vagyunk, de biztosan nem tévedhetetlenek! Valamennyi pedagógusomhoz bizalommal fordulhatnak kérdéseikkel, javaslataikkal! Bízom benne, hogy a szülők és az iskola EGYET AKARVA, EGYMÁST SEGÍTVE meg tudja majd valósítani elképzeléseit ebben a tanévben is!
Most a nyolcadik osztályosokhoz fordulok. Ti lettetek iskolánk legnagyobb diákjai. Nagyon érdekes, mozgalmas, izgalmas tanév vár Rátok: ki kell választanotok azt az iskolát, ahol tovább szeretnétek tanulni, fel kell készülni a felvételire, illetve el kell végeznetek az utolsó általános iskolai osztályt. Kívánom, hogy ezeknek tudatában egyre növekvő felelősségtudattal végezzétek munkátokat, vegyetek részt az iskolai életben, hogy igazán gyümölcsöző legyen utolsó évetek iskolánkban.
Az előttünk álló 180 nap munkaterve elkészült és bizton állíthatom, hogy a nevelőtestület által összeállított éves program tele lesz értékteremtő környezetvédelmi, egészségmegőrző, kulturális és sportrendezvényekkel. Mindezek mellett a legfontosabb számunkra, hogy diákjaink nap mint nap, szeretettel jöjjenek iskolánkba, és a tanulásra motiváltak legyenek. Ebben a tanévben is több központi mérés is kíváncsi tudásotokra.
Olyan iskolát szeretnénk, ahol a belső légkör, a tartalmas együttes munka következtében jól érzi magát a tanuló és tanára egyaránt. Ehhez nagy szükségünk van a szülőkre.
Mit nyújthat Önöknek és gyermekeiknek a Viza iskola?
Gyermekközpontú, magas színvonalú oktatást, ezen belül kiemelten az angol nyelv oktatását, művészeti képzését.
Nyugodt légkört, megfelelő felszereltséget.
„Az elégedett és boldog élet kulcsa a tanulás és az öröm összekapcsolása. Az öröm nélküli tanulás kimerít, a tanulás nélküli öröm pedig rendkívül unalmas.”
Remélem, nálunk ilyen örömteli tanulásban lesz része a diákoknak.
A személyi feltételek ehhez jelenleg biztosítottak.
Engedjék meg, hogy bemutassam tantestületünk új tagjait, akiket kérem fáradjanak ki!
· Történelmet és etikát tanít: Pál Andrea kolléganő
· Alsó tagozatos tanító, az 1.a osztály délutános tanító nénije: Vigyázó Cecília kolléganő
· Alsó tagozatos tanító, az 1.b osztály délutános tanító nénije: Gubányi Andrea tanító néni
· Végül, de nem utolsó sorban a 2.a osztály délutános tanító bácsija: Gaál Tamás kolléga
Jó munkát kívánunk nekik!
Az ünnepi beszédem végén minden kedves diákunknak, azok családtagjainak, és kedves kollégáimnak munkájához sok erőt, egészséget, türelmet, és kitartást kívánok!
Ezennel a 2023/24-es tanévet megnyitom!
 
Szállási Zsuzsanna
intézményvezető
 
Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember
 
 
 
A megszépült iskolaudvarunk. Köszönet a XIII. Kerületi Önkormányzatnak!