Vizafogó Tagiskola<
2023. Október
HKSzeCsPSzoV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Keresés

Beiratkozásról szóló tájékoztatás leendő elsősöknek

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2023/2024 tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás személyes jelenléttel történik, de online úton lehet regisztrálni, és rövidíteni az adminisztrációs folyamatot.

Az általános iskola első évfolyamára történő regisztráció felülete várhatóan 2023. április 7-től nyílik meg az Önök részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül:

 

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

 

 

Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület használatához az alábbi linkre kattintva ismerkedhetnek meg a beiratkozás folyamatával.

 

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy mindenki CSAK egy iskolába regisztráljon, hiszen a több helyre való jelentkezés esetén a Kréta rendszer nem tudja rögzíteni a gyermeket.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (kizárólag e-mailben) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát.

Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermekejelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

 

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Fontos, hogy az intézmény a gyermek lakcímkártyája alapján ellenőrzi, hogy a lakcímnyilvántartásban a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb ótaszerepel-e.

Az online regisztráció esetén is szükséges megjelenni személyesen, és  a beiratkozáshoz az eredetidokumentumokat bemutatni. (személyi igazolvány vagy születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, TAJ kártya)

 

Időpontja 2023. április 20-21. 8:00-19:00 óráig.

 

2023. április 24-én döntünk a gyermekek felvételéről és ezután tájékoztatjuk Önöket. A beiratkozási eljárás során Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majdgyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos egyházaktól kapott információit megtalálja a honlapon.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától –óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében.

 

 

 

 

 

                                                                                                                 Szállási Zsuzsanna int.vez.