Vizafogó Tagiskola<
2022. Augusztus
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Keresés

Általános tantervű képzés

Osztályainkban gyermekközpontú, családcentrikus, szeretetben gazdag, a gyermekek egyéniségét figyelembe vevő légkört biztosítunk. Munkánk során a kompetencia alapú oktatás élvez előnyt. A korszerű tanítási módszerek és technikák segítenek abban, hogy a gyermekek a megszerzett tudást a mindennapi életben is sikeresen alkalmazzák.

 Elsődlegesen arra törekszünk, hogy átadjuk tanítványainknak azt a tudást, azokat az értékeket, amelyek a mindennapi életben való eligazodást, helytállást segítik.

A gyermekek a hagyományos hangoztató-elemző módszerrel tanulnak olvasni. Az olvasás tanulásának tempója egyénre szabott. Írni a szintén hagyományos álló írást tanulják.

A tanulók érdeklődése szerint különböző képességfejlesztő programokat szervezünk, elsősorban a délutáni idősávban.

Nagy gondot fordítunk a tanulók egészséges életre nevelésére. Hisszük és valljuk, hogy a sportnak elemi ereje van a gyermekek fejlődésében, jellemük formálásában. Intézményünkben számtalan sporttanfolyam közül válogathatnak a diákok.

Már első osztálytól kezdve az angol és szakköri formában számítástechnika oktatáson vehetnek részt tanulóink.

A gyerekek képességeit, készségeit úgy fejlesztjük, hogy amikor innen kikerülnek, felkészültek legyenek a további tanulásra, és a társadalomba való majdani beilleszkedésre.

Nagy hangsúlyt fektetünk a test, a lélek és a szellem harmonikus fejlesztése, mert nélküle nem létezhet társadalmi jövőkép.

 A pedagógusok hisznek a nevelés csodájában. Gyermekszeretetük, szakmai tudásuk, felkészültségük magas pedagógiai kultúrájuk mind hozzájárul a gyermeki személyiség hatékony fejlesztéséhez. A tanórán kívüli foglalkozásokkal, a szabadidő hasznos eltöltésével tartalmasabbá kell tenni mindennapjaikat.

Célunk, hogy minden tanulónk számára öröm legyen a tanulás. A tudás sikert, önbizalmat, élményt nyújtson. Fontosnak tartjuk, hogy minden gyerek jól érezze magát az iskolában.

Az otthonos, kulturált iskolai környezetben megszervezzük az egészséges életmódhoz szükséges napirendet, életrendet.

A napközi otthon az iskola szerves része, munkáját az intézményi céloknak, a pedagógiai programnak megfelelően végzi.

Egy olyan szervezeti forma, amely biztosítja a nyugodt tanulás, a szabadidő változatos eltöltésének szükséges feltételeit.

Törekszünk tanulóink differenciált fejlesztésére. Ennek érdekében tehetséggondozó és felzárkóztató foglalkozásokat tartunk.

Intézményünkben 10 napközis csoport és 3 tanulószobai csoport működik.

Napközis nevelőink szakképzett, több éves tapasztalattal rendelkező, munkájukat szerető, pedagógiai kultúrájukban gazdag nevelők alkotják.

A személyi feltételek mellett adottak a megfelelő tárgyi feltételek is. Gondolok itt az iskola udvarára, a szépen berendezett tantermekre, a játékokra, az ebédlőre. Két számítástechnika tantermünk jól felszerelt, az Internet-hozzáférés biztosított.  

Könyvtárunk olvasóteremmel és internet-hozzáféréssel várja a gyerekeket. Frissen felújított tornacsarnokunkban és a sportudvarunkon sok lehetőség van játékra, sportra, a szabadidő hasznos eltöltésére. Műfüves és gumitéglás futballpályával is rendelkezünk.

Tanórán kívüli tevékenységünk során:

Megszervezzük az egyéni érdeklődésnek megfelelő szakköröket (báb, néptánc, varázskezek, rajz, természetjáró, sakk, színjátszó stb.

Tanulóink többféle sportágban is kipróbálhatják magukat: labdarúgás, kosárlabda, sporttánc, asztalitenisz, úszás, korcsolyázás.

Szabadidős programjainkat színesítik a hétvégi túrák, kirándulások, Családi szombat, DÖK-nap.

Közösen veszünk részt bábszínházi és színházi előadásokon, múzeum- és tárlatlátogatásokon, kiállításokon.

A zenetanulást a Fisher Annie Zeneiskola tanárai biztosítják.

Az iskolarádió működtetésével a diákönkormányzat segíti az iskola pezsgő közösségi életének szervezését, meglévő értékeink megőrzését, továbbvitelét.

A tanulók és a szülők igényeit figyelembe véve teremtünk új hagyományokat: Családi nap, Adventi gyertyagyújtás, Téli vásár,Adventi délutánt, Művészeti  gála, Rainbow show-angol gála.